Podpořme sbírku na Adopci na dálku

Prosíme o průběžné příspěvky dle vašich možností do třídílné pokladničky uprostřed kostela na Sbírku Adopce na dálku. Celkově je potřeba vybrat 13 000,- Kč, kterou se farnost Vysoké Mýto zavázala přispívat na dvě děti. Tato částka se platí 1x za rok. O výsledcích sbírky vás budeme průběžně informovat.

V současnosti pomáhá Římskokatolická farnost – děkanství Vysoké Mýto v projektu Adopce na dálku těmto dvěma dětem:

ABIN BABU (16 let). Žije v Nelamangale v oblasti Bangalore v Indii. Nyní je v 9. třídě. Jeho otec (45 let) těžce pracuje v továrně za denní mzdu. Matka (42 let) je v domácnosti. Ráda by získala zaměstnání, ale je nemocná (dýchací obtíže). Má dva sourozence (18 a 15 let), kteří také navštěvují školu. Jsou římskokatolického vyznání. Chlapec je podporován od r. 2016.

THANUJA S. PATTIL (17 let). Je z diecéze Belgaum v Indii. Chodí do 9. třídy. Otec (52 let) pracuje v zemědělství, matka (46 let) je v domácnosti. Má dvě sestry (13 a 18 let), také studují. Přála by si být inženýrkou. Podporovaná od roku 2014.

Školní rok v Indii začíná v červnu a končí v březnu. Základní školní docházka trvá 10 let. První stupeň (primary school) je od 1. až do 7. třídy. Druhý stupeň (secondary school) je od 8. do 10. třídy. Po ukončení školního roku v Indii obdržíme vysvědčení o studiu.

Také máme možnost si s dětmi dopisovat v anglickém jazyce prostřednictvím indického koordinátora. První krok je ale na nás. Děti píší pouze 2 x ročně, poprvé po absolvování tábora. Dopis s dětmi napíší animátoři, případně jej pomohou přeložit do anglického jazyka. Poslední dopisy dětí, které přišly v listopadu 2020, najdete níže.

Děkujeme za vaše příspěvky!

Přílohy